Hamilelik
Doğum yaptıktan sonra saçların daha çok mu dökülmeye başladı? Bunun nedeni; hormonal değişiklikler ve östrojen seviyenin yükselmesiyle ilgili. Loğusalık döneminde ortaya çıkar ve birkaç ay sonra kendi kendine sonlanır. Aynı şekilde doğum kontrol ilaçlarının başlanması veya ilaçların kesilmesi de saç dökülmesine neden oluyor.
Kimyasal ürünler
Perma işlemi, saç boyaları, renk açıcılar saçların yıpranmasına neden olur. Özellikle boya işlemi sırasında uygulanan renk açıcılar saça rengini veren melanini okside eder ve saçın yapısını bozar. Perma işleminde saça uygulanan solüsyon ise saçın yapısında kırılma meydana getirir, bu da beraberinde saç tellerinin dökülmesine neden olur.
Çok yıkamak
Saçlarını haftada en fazla 2 veya 3 kez yıkamalı, kullanılan şampuan miktarına dikkat etmeli ve yıkama işlemi sırasında saç derini sertçe ovalamaktan kaçınmalısın. Saçlarındaki kırılganlığı azaltmak için ise onarıcı kremler kullanmalısın. Saçlarına uygulayacağın onarıcı kremler, saçlarının daha dolgun ve düz görünmesini sağlar.
Stres
Stres, saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Duygusal stresin saç dökülmesine neden olması, fiziksel stresten daha az rastlanır bir durum. Ancak boşanma, sevdiğinden ayrılma ya da yakın birini kaybetme gibi olaylar aşırı saç dökülmesine neden olabiliyor.
Saç modeli
Atkuyruğu, topuz, örgü gibi saç modelleri saçı gerginleştiriyor ve saç dökülmesine sebep oluyor. Saçlarını toplu kullanıyorsan çok gergin toplamamaya özen göstermelisin.
Tiroid bozuklukları
Tiroid bezlerinin normalden fazla veya az çalışması saç dökülmesine yol açar. Eğer aşırı saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıyaysan, mutlaka tiroid hormonunu ölçümü yaptırmalısın.
Yanlış beslenme
Gür ve sağlıklı saçlara sahip olmanın en kolay yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Öğünlerinde demir, protein, lif ve magnezyum içeren besinlerin olmasına özen göstermelisin.