Yorgunken vücudunuz daha fazla nişasta ve şeker ister. Kısa süreli uyku, yorgunluğunuzu alır ve şeker ihtiyacı duymanızın önüne geçer.
Kronik hastalıklar
Sürekli yorgun olmak, fazla kilolu olmak, kronik hastalıkları da beraberinde getirirler. Şekerleme yapmak bu hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Vücudunuzun sakin, kuvvetli ve kan şekerinizin stabil olmasını sağlar.
Daha az kortisol
Kortisol, stres hormonudur ve şekerleme yapmak kortisol salgılanmasını engelleyerek obezitenin de önüne geçer. Fazla kortisol salgılanması vücutta iltahaplanmaya, karın bölgesinde yağlanmaya, kendinizi hasta hissetmenize ve depresyona neden olur. Ayrıca, adrenalin bezlerinizi etkiler ve kendinizi yorgun hissetmenize neden olur.
Moraliniz yükselir
Şekerleme yaptıktan sonra daha mutlu uyandığınızı fark ettiniz mi? Uyumadan önceki mutsuzluğunuzla ilgili durumda bir değişiklik olmasa bile, şekerleme sonrası hayatla başedebilmek çok daha kolay gelir. Şekerleme yapmak, daha pozitif olmanızı sağlar.
Daha iyi odaklanırsınız
Yorgunken odaklanmak zordur. Şekerleme yapmak ise, işte ve özel yaşamda daha yaratıcı olmanızı ve daha iyi odaklanabilmenizi sağlar.
Beslenme düzeni
Yorgunken vücudunuz, yiyeceğe ihtiyacınız olduğu yanılgısına düşebilir. Bu nedenle yorgunken şekerleme yapmamak yiyeceklere yönelmenize neden olacaktır. 20 dakikalık bir şekerleme yaparak hem boşa kalori almazsınız hem de daha neşeli uyanırsınız.
Sağlıklı günler dileriz!