Hamilelikte yapılması ve yapılmaması gerekenler

Tüm anne adayları için hamilelikte yapılması ve yapılmaması gerekenler mevcut. Tabii bir de komşulardan, yakınlarından ve aile bireylerinden gelen tavsiyeler var. Unutmamalısın ki hamilelik sürecinde yapacağın her şey bebeğine etki eder. Bu nedenle hamilelikte yapılması ve yapılmaması gereken önerileri dikkate almalısın.

  • 167PAYLAŞIM
  • 28032OKUMA

Hamilelik sürecinde önce kendi sağlığına odaklanmalısın. Ağır kaldırmamak, çok fazla eğilmemek ve doktor tavsiyesi olmadan ilaç almamak gibi genel şeyler hemen herkes tarafından bilinir. Ancak hamileliğinin güvenli ve sağlıklı geçmesi için yapman gerekenler kadar, yapmaman gerekenler de önemli.

İki kişilik yeme kavramını iyi anlamalısın

Bebeğin ihtiyacın olan besini senden alır. Ancak önemli olan besleyici ve sağlıklı öğünler yemek. Genelde bir öğünde 300 kalori alman yeterli olur. Bunu da biraz pirinç ya da salata ile ile sağlayabilirsin.

Deniz ürünlerinden vazgeçme

Deniz ürünleri civa oranını artırdığı için, hamilelikte deniz ürünlerinin azaltılması gerektiği söylenir. Ancak deniz ürünlerinin aynı zamanda bebeğinin beyin gelişimi için çok önemli olan omega-3 kaynağı olduğunu da unutmamalısın. Bu nedenle deniz ürünlerini hamilelik boyunca diyetinden çıkarmaya karar verirsen, omega-3 bileşenini başka kaynaklardan almalısın.

Kafeinden uzak dur

Kafein ile düşük riski ve bebeğin düşük kilolu doğması arasında ilişki olduğunu ortaya koyan araştırmalar bulunduğunu unutmamalısın. Bu nedenle günlük kafein tüketimini abartmamalısın.

Çok fazla kilo alma

Bazı insanlar sana ne kadar kilo alırsan bebeğinin o kadar sağlıklı olacağını söyleyebilir. Bu kesinlikle doğru değildir. Tabii ki senin kilo alman bebeğinin büyümekte olduğunun göstergesidir. Ancak bu, nedensiz yere kilo almak anlamına gelmemeli. Hamilelik sırasında aşırı kilo alımı diyabet, loğusa humması, ölü doğum, erken doğum ve astıma neden olabilir.

Modern ve düşük karbonhidrat rejimi uygulama

Hamilelikte kilo almak tabii ki çok doğal. Bu nedenle trend olan diyetleri takip etmekten vazgeçmelisin. Diyet yerine vücudunun imkan verdiği sağlıklı egzersizler yapabilirsin. Sağlıklı yeme alışkanlığından vazgeçmemeli ve yüksek kaliteli gıdaları az miktarda tüketmelisin.

Hamilelik kontrollerini asla kaçırma

Testler aslında hamileliğin en heyecanlı bölümlerini oluşturur. Bebeğini izlemek ve kalp atışını dinlemek sana büyük bir keyif verir. Hamilelik sürecindeki kontroller ve rutin kan testleri hem senin, hem de bebeğinin sağlığı için çok önemli. Bu nedenle kontrollerinin zamanını asla geçirmemelisin.

Sauna, jakuzi ve buhar banyosuna ara ver

Hamilelik sürecinde aşırı sıcaktan olabildiğince kaçınmalısın. Bu nedenle sauna, jakuzi ve buhar banyosuna da ara vermelisin. Çünkü aşırı sıcak bebeğinin strese girmesine neden olur.

İşlenmiş gıda tüketme

İşlenmiş gıdalar, koruyucu madde ve aşırı tuz içerir. Hamilelik sırasında bunların tüketilmesi sağlıklı değildir. Fazla tuz kullanımı yüksek tansiyona neden olabilir. Bu da bebeğin küçük doğmasına, plasentanın ayrılmasına sebep olabilir.

Hamilelik çatlakları nasıl geçer?

Bebek sahibi olmanın belki de en zor yanı, hamilelik döneminde oluşan çatlaklardır.

19807

Doğumun başlaması için 7 doğal yöntem

Doğum yaklaştıkça anne adayı sabırsızlanır ve bir an önce bebeğini kucağını almak ister. Ancak şu da bir gerçek ki, doğum 37 ile 40 hafta arasında herhangi bir gün gerçekleşebilir. Peki bebek anne kar

12233

Hamilelik öncesi alınması gereken 5 önlem

Sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçirmek istiyorsan, öncesinde bazı önlemler alabilirsin.

11953

Anne adaylarına sağlıklı tatil önerileri

Anne adayları ise hamilelik sürecinde tatile gidip gidemeyecekleri konusunda endişeleniyor.

12786