Çocuklarda duruş bozukluğu
Duruş bozukluğu çocuk gelişimini ve sağlığını olumsuz etkiliyor. Çocuklarda omurganın ve kas-kemik yapılarının uyumunun bozulması duruş bozukluğuna neden oluyor.
Çocukların giyinmesi bazı durumlarda kriz yaratabilir. Ağlaması, suratının asılması ve ebeveynlerin sinirlenmesiyle sonuçlanabilen bu ufak krizleri, birkaç kolay adımla atlatabilirsin.
Çocuğunun da beğenilmeye ihtiyacı olduğunu unutmamalısın. Kötü olduğunu düşündüğün tercihleri konusunda olumsuz yorum yapmaktan da kaçınmalısın. “Sana hiç yakışmadı! Çok kötü görünüyorsun!” gibi cümlelerden uzak durmalısın. İkna etmek için “Kırmızı pantolonunun üzerine lacivert tişörtün daha güzel olabilirdi.” gibi cümleler kurabilirsin. Ancak her şeye rağman ısrarcı davranıyorsa ona zaman tanımalısın.
Çocuğunu kucaklayarak ve ilgisini çeken bir konuda konuşarak dikkatini başka bir noktaya çekebilirsin. Böylece sakin olduğundan emin olduğunda giydirme işlemine başlayabilirsin. Ancak giydirirken sakinliğini yitirdiğini gözlemlersen, onu tekrar kucaklamanda fayda var.
Çocuğun bazı giysilerin içerisinde rahat edemiyor olabilir. Örneğin; kaşındıran bir kazak, yakası dar bir tişört, tenine değen fermuar ya da başını sıkan dar bir şapka. Bu rahatsızlığını söylemeyecek kadar küçükse huysuzluk ediyor olabilir. Çocuğunu gözlemleyerek neyin ona rahatsızlık verdiğini anlamaya çalışmalısın.
Çocuklar bir işi başardıklarında mutluluk duyar. Ona bu şansı vermeli ve kendi giysilerini giymesi için zaman tanımalısın.
Duruş bozukluğu çocuk gelişimini ve sağlığını olumsuz etkiliyor. Çocuklarda omurganın ve kas-kemik yapılarının uyumunun bozulması duruş bozukluğuna neden oluyor.
Yemek yerken, uyurken, ağlarken, gülerken, kızgınken… Ebeveynler artık çocuklarının neredeyse her anını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıyor. Keyifle yapılan bu paylaşımlar bazen çocuklar için tehl
Tüm sağlıklı bebekler, reflekslerle doğarlar. Yeni doğan bebekler, kendilerini birçok refleks sayesinde koruma yeteneğine sahiptirler.
Bebekler ebeveynlerinin her söylediğini anlamasalar da, ne demek istediklerini hissederler. Bu nedenle bebeğinle iletişim kurarken sıkça yapılan hataları bilmen ve bunlardan kaçınman gerekir.