Depresyonu tetikleyen 5 yiyecek
Depresyon tedavisinde belirli gıdalardan kaçınmak ve daha önce kullanılmayan besinleri diyete eklemek, hastaların rahatlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun kendisini onarma kapasitesini artır
Her telefon çalışında ya da her ambulans sesinde aklına ilk olarak olumsuz düşünceler geliyorsa, kaygı düzeyin normale göre yüksek demektir. Anksiyete bozukluğu olarak adlandırılan bu durum, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye başlarsa daha ciddi sorunlarla karşılaşmana neden olabilir.
Mantıklı olmayan korkuların varsa, sürekli endişe duyuyorsan, bir sıkıntı yaşadığında haftalarca problem ediyorsan anksiyete bozukluğu yaşıyor olabilirsin.
Anksiyete belirtileri;
Kendini sürekli sıkıntılı, kaygılı, tuhaf ve gergin hissedersin.
Özgüvenin sarsılır.
Başın döner, gözlerin kararır ve insanlarla iletişimin zayıflar.
Çabuk sinirlenir ve gerilirsin.
Nefes alıp verişin sıklaşır ve kasların ağrır.
El içlerin terler, titremeye ve sallanmaya başlarsın.
Konsantre olman ve hatırlaman zorlaşır.
Hayatınızda üzücü olaylara yoğunlaşırsın.
İnsanların sözlerini kafana çok fazla takmaya başlarsın.
Anksiyete bozukluğu için ne yapmalı?
Kan şekerini dengele
Kan şekerin düştüğü zaman vücudun stres hormonu salgılıyor. Stres hormonları da anksiyete hissini artırıyor. Bu yüzden gün içerisinde kan şekerini dengelemen çok önemli.
Uykunu al
Anksiyete ile baş çıkmak için en etkili çözümlerden biri düzenli ve yeterli uyku. Uykusuzluk anksiyete rahatsızlığını tetikliyor, anksiyete de uykusuzluğa sebep oluyor.
Kafeinden uzak dur
Gün içerisinde aşırı miktarda kafein aldığında sinir sistemini de savaşa hazırlıyorsun. Eğer anksiyete rahatsızlığın varsa kafeini azaltmalısın.
Bağırsak floranı iyileştir
Bağırsak florasının sağlıklı olması için iyi bakterilerin sayısını artırmak gerekiyor. Bunun için de bağırsaklara iyi gelen besinleri tüketmelisin. Yoğurt, kefir, elma sirkesi, yerelması, patates gibi besinlerden faydalanabilirsin.
Depresyon tedavisinde belirli gıdalardan kaçınmak ve daha önce kullanılmayan besinleri diyete eklemek, hastaların rahatlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun kendisini onarma kapasitesini artır